Finn den beste maten på nett

Når jeg bestiller fra en restaurant for første gang, er jeg ganske skeptisk. Alle har vel fått en halvslapp, gjennomstekt burger servert og tenkt det der er bortkasta penger på et fat? I dette innlegget har jeg noen tips til deg!

Les anbefalinger i aviser og bruk internett aktivt

Jeg pleier å lete etter avisartikler med anbefalinger, som denne i Dagsavisen om takeaway fra topprestauranter i Oslo. Siden slike artikler ofte er skrevet av matkritikere, stoler jeg på at disse stedene serverer mat av god kvalitet.

Skal du på reise?

Når du skal reise til mindre steder i landet, er det ikke nødvendigvis like lett å finne anbefalinger i de landsdekkende avisene. Likevel kan du oppleve store kulinariske opplevelser også i Norges mindre byer og tettsteder. Jeg anbefaler å reise med buss, slik at du kan spare penger. Bruker du en kampanjekode fra nettbuss kan du spare enda mer! For å finne gode restauranter utenfor Oslo, har jeg noen gode rutiner du gjerne kan kopiere. Sjekk restauranten på Google, da de ofte har bilder fra andre kunder under Google reviews. Se om restauranten har sosiale medier som Facebook eller Instagram. Der kan du ofte finne bilder som kunder har tatt av maten og dermed unngå McDonald’s-meny effekten.

Du kan finne en skjult perle!

Finner du en helt ny restaurant på reise som ikke har så mange tilbakemeldinger, men har akkurat den retten som du ser etter, anbefaler jeg likevel å prøve. Jeg synes det er verdt det å ta sjansen, plutselig finner du en liten restaurantperle!

Når jeg ikke finner noe særlig informasjon om restauranten på nett, har jeg noen forhåndsregler som jeg alltid holder meg til:

  • Ikke bestill noe annet enn kebab/falafel fra et sted som spesialiserer seg på nettopp det.
  • Ikke bestill burger fra et pizza- sted.
  • Aldri bestill nachos hjem.
  • Aldri kjøp sushi fra en kinesisk restaurant.

Poenget er at du bør bestille fra spesialister, og at ikke all mat egner seg som takeaway. Hvis man er flere og vil ha forskjellig type mat, ikke fortvil. De fleste apper som lar deg bestille hjemlevering har en gruppebestillingsfunksjon om gjør det mulig å bestille fra flere restauranter, uten at det koster så mye mer i levering. De fleste gode restauranter har også en egen nettside du kan bestille fra om du vil gi mer av pengene direkte til restauranten. For mange restauranter er dette viktig for å overleve koronakrisen. Støtt restaurantbransjen, enten hjemme eller på reise!

flick