Lag deilig lasagne på ekte restaurantvis

En middagsrett som folk aldri ser ut til å bli lei av eller som er blitt mindre populær med tiden er utvilsomt lasagne. Dette er en matrett som er enkel å tilberede og ikke tar for lang tid og som derfor passer perfekt hvis du har mange gjester på besøk. Hos ikke minst barna er dette en klar favoritt. Hvis du velger å lage en skikkelig hjemmelaget lasagne selv, vil du se at den er minst like god som den du får servert på flotte restauranter – og til en mye billigere penge. Også smaker den jo mye bedre enn enn halvferdige pakker som du finner på supermarkedet! I tillegg er det da du selv som bestemmer hvilke ingredienser den skal inneholde. I denne artikkelen skal vi servere deg en enkel lasagneoppskrift som garantert vil skape et godt inntrykk av dine kokkekunster fra gjestene dine rundt bordet.

En sikker lasagnevinner med klumpfri saus

De aller beste lasagneoppskriftene er utvilsomt Barillas deilige lasagneoppskrifter og som du tilbereder slik som beskrevet nedenfor her i denne artikkelen og som er bare helt nydelig, med både ostesaus og tomatsaus. Dette er virkelig lasagne i ekte god restaurantstil, men som er enkel å tilberede. Og, i tillegg, hvis du vegrer deg litt for å lage hvit saus, kan vi garantere at du med denne versjonen vil få en deilig saus helt uten klumper.

Gjør som følger:

Varm opp stekeovnen din til 200 grader celsius

Begynn med å bruke kjøttdeigen sammen med litt olivenolje i en passe stor stekepanne avhengig av hvor mange gjester du har invitert. Deretter finhakker du hvitløk og vanlig løk og litt oregano og blander det sammen med kjøttdeigen i stekepannen. La det ligge å putre i ca. 10 minutter.

Slik unngår du klumper i sausen

La smøret smelte på middels varme i en panne mens du rører melet godt inn. Deretter tilsett ca. 1 dl melk. Og her kommer hemmeligheten for å fjerne klumpene i sausen: Kok opp melken FØR du rører den sammen med mel- og smørblandingen. Når så er gjort kan du tilsette litt mer væske og gjøre tilsvarende prosedyre på nytt.

Når melken er blandet godt inn i væsken tilsetter du pepper og salt etter smak. La deretter sausen stå og småkoke i ca. 8 minutter slik at du ikke kjenner melsmaken mer. Etter det river du opp hvitost og tilsetter ca. en tredjedel av melken i sausen. Den resterende mengden ost fylles på toppen. Bruk en ildfast form på ca. 22 x 27 cm.

Deretter fordeler du en tredjedel av kjøttdeigsausen i formbunnen. Hell deretter en tredjedel av ostesausen over og så legger du på et lag med pastaplater. Etter du har gjort denne prosedyren 3 ganger, heller du på resten av osten.

Plasser formen midt i ovnen og stek så lasagnen i 25 minutter. Deretter tar du ut formen og lar lasagnen hvile i ca. 10 minutter før servering.

Noen foretrekker å forhåndskoke lasagneplatene litt i forkant før de legges i formen. Eller du kan lage en litt tynnere saus.

Vel bekomme!

flick