Slik gjenskaper du restaurantstilen hjemme

For deg som lar deg begeistre av interiøret i moderne restauranter: Her kommer noen tips til hvordan du gjenskaper den samme atmosfæren hjemme!

Ikke vær redd for farger

Eggehvitt har lenge vært standardfargen i hjemmet hos mange og skaper utvilsomt en nøytral palett for ethvert interiør. Men dersom du tør å bruke farger, og gjerne med innslag av mørkt tre, skaper du med ett et varmere og lunere inntrykk i hjemmet ditt. Dette er med på å gi det varme og innbydende rommet vi ofte finner på restaurant.

Velg varme materialer

På starten 2000-tallet var det lenge med enkle linjer, kalde farger og materialer som stein og metall. Minimalismen lever fortsatt blant oss, men har fått varmere innslag i form av for eksempel tre og andre levende materialer. Tapet er på nytt i vinden, og gir et solid og tidsriktig inntrykk. På Familietapeter.no finner du trendy tapeter som kan gi akkurat den effekten du trenger! Hva med å tapetsere for eksempel kun én vegg for å bryte opp rommet og skape en lunere effekt?

Tenk på belysning!

Et viktig element i innredningen er belysning – med mindre du vil spise i mørket, da. Dersom du ønsker å skape en belysning som er koselig og innbydende, skal du gå for lyspærer med varmt lys, i stedet for kaldt. Plassering har også mye å si: Unngå flombelysning i ansiktet når du sitter og spiser. Et siste tips er å installere dimming. Da kan du selv justere belysningen slik at det tilpasses menyen, gjestene og tiden på døgnet.

En annen effekt er å ha peis med stor glassflate, gjerne i gass. Flammene gir både lys og varme, og setter stemningen.

Myk opp med tekstiler

Tekstiler spiller en viktig rolle i å gi varme og karakter til et hvilket som helst rom. Mange trendy restauranter går for teppegulv eller store gulvtepper i make farger. Det krever litt mer for å rengjøre, men dersom du velger en mørk farge vil teppet være mer tilgivende overfor eventuelle flekker og uhell. Andre hete tips kan være stoler i tekstil, for eksempel i velour. Stolben i gull eller krom gir et ekstra varmt inntrykk.

Sett stemningen med musikk

På mange restauranter vil du kunne høre bakgrunnsmusikk mens du spiser. Dette er gjerne behagelige og dempede toner som setter stemningen for en vellykket lunsj eller middag. Avhengig av hva du liker og hvilke gjester du har, kan taffelmusikk som piano, eller lett jazz være gode valg. For en mer trendy vibe, kan du prøve deg med typisk loungemusikk, for eksempel tropical lounge eller Ibiza lounge.

flick