Spis middagen din i mørket!

Vi er livsnytere

Vi er livsnytere og utforsker til stadighet nye måter å oppleve ting på. Det være seg ski, fotball, klær, reise, opplevelser og ikke minst mat. Vi søker adrenalinrush, nye rekorder, sjeldne opplevelser og ønsker å prøve ny mat, som helt skal smake himmelsk! Ofte blir fallet stort dersom forventingene ikke oppnås. Og enda tristere blir pengeboken om fokuset blir på at vi brukte alt for masse penger på en opplevelse eller en restaurant i stedet for at opplevelsen var av den helt store. Vi vil nyte livet og det å få servert mat i vår hektiske hverdag er en luksus for mange, en selvfølgelighet for noen, og en sjeldenhet for resten. Likevel ønsker vi at maten skal smake bedre enn vi klarer å lage selv, på eget kjøkken.

Sansene våre

Sansene våre spiller en viktig rolle i de fleste opplevelser. Hører du ikke lyden av en actionfilm på kino, eller ser utsikten fra Eiffeltårnet kan opplevelsen bli noe begrenset. Er du på restaurant og du ikke lukter eller smaker maten, blir det en svært skuffende opplevelse. Du blir mett, men ikke helt tilfreds. Men hva om en av sansene ble berøvet deg bevisst? Forskning viser at resterende sanser skjerpes hvis vi er en i manko. Døve utvikler som regel et ekstra godt syn, og blinde eller svaksynte hører bedre. Det er svært interessant å prøve seg frem med slike ting, og tenk deg at dette faktisk gjøres på en restaurant!

Tenk deg at du kan ha på deg joggebukse, tjukke sokker, tjukk jakke i form av en tjukk parajumper eller strikket jakke, håret til alle kanter, uten sminke også videre, og faktisk gå på restaurant.

I Stockholm finnes det en slik restaurant, og her er alt helt mørkt! Serveringspersonalet er enten blinde eller svaksynte, kokkene (kan se) lager god mat og serverer passende vin. Her får du servert treretters i stummende mørke, men servitørene synger både for stemningens skyld og for at du skal kunne orientere deg i rommet. Her blir du frarøvet synet, men får forsterket andre sanser som smak, lukt og følelser. Mobiltelefoner må slås av, klokken må ta av og alle typer lysstrimer skal unngås for å gi deg den ultimate opplevelsen. I hele tre timer skal du kjenne på dette fenomenet.

Hvis du synes dette høres noe sært ut kan du jo først forsøke hjemme. Skape litt romantisk stemning i egen stue, eller om du har et rom du kan lage helt mørkt. Det å ta seg tid til å nyte en matopplevelse kan gi deg en helt ny opplevelse, spesielt hvis du frarøves en av sansene. Det kan være spennende å prøve noe nytt. Kanskje det å spise i mørket kan gi deg et helt nytt perspektiv i forhold til sansene dine. Bon appetitt.

flick