Masterchef i verden

En av de mest populære programmene på tv i dag er MasterChef. Dette er et program som blir sendt bortimot overalt i verden og det har et lignende format som Idol. Bortsett i fra at det er ikke seerne som bestemmer hvem som vinner, men et panel av dommere. Det er et matlagningsprogram som startet i 1990 på BBC i Storbritannia og som senere ble tatt til USA. Der ble det svært populært med hjelp av den skotske stjernekokken Gordon Ramsey som leder programmet.

Etter at det ble så stort i USA så har det bare fortsatt å spre seg til andre land, over 50 faktisk og her i Norge var første sesong 2010. Men det viser at matlagning har blitt mer og mer populært og folk er interesserte i konkurranseaspektet av det. Samtidig som de kanskje ønsker å oppdage nye oppskrifter eller få noen gode tips. Det er mye på grunn av Idol at slike game show har fått så mye popularitet og utbredelse i det generelle samfunnet.

Det er jo et sunt og morsomt program for hele familien, så det er ikke så rart at populariteten er såpass høy som den er.

flick