Sunn fastfood neste gang?

Når du er ute og trenger mat raskt og enkelt, blir det ofte til at du tyr til hurtigmat fra gatekjøkken eller fastfood-restauranter. Maten du får er ofte både billig og velsmakende, men særlig god for helsa er den som regel ikke. Sunn fastfood høres nesten ut som en selvmotsigelse, men trenger det egentlig være sånn? Når selv salatene man kan få hos kjeder som McDonalds og Burger King er kaloribomber, er det ikke lett å vite hva du bør spise hvis man vil holde buksestørrelsen relativt konstant. At det er et marked for sunn fastfood er jo helt klart, men det kan virke som det er vanskelig for aktørene å klare å kombinere lav pris, god smak, rask levering og et relativt fornuftig næringsinnhold.

Couscous og søtpotet

Rundt om i verden serveres det svært mye forskjellig gatemat, og her i Norge har de mye å lære. For restaurantinvestor Jens Ulltveit-Moe var det nesten som en åpenbaring da han fikk servert couscous og søtpotet på den engelske hurtigmatkjeden Leon. Kjøkkenet er inspirert av middelhavsmat, men henter også innflytelse fra thailand og andre asiatiske land. I stedet for burger og pommes frites vil du her få et måltid basert på rene råvarer, som kyllingbryst og friske grønnsaker. På samme måte som hos de store fastfood-kjedene kan man sette sammen menyen selv, slik at du kan få akkurat den mengden du trenger. “Vanlig” fastfood inneholder gjerne mye salt og sukker, siden det lett forbedrer smaken på relativt kjedelig mat, men hos Leon får du velsmakende, sunn og rask mat basert på ordentlige råvarer. Men, selv om de skal ha en sunn og velsmakende meny gjenstår det å se om de får til å levere raskt, og til en pris vi kan være fornøyde med.

Sunn mat på burgerrestauranter?

Noen liker å kle beina med kavat sko , mens andre liker sandaler. Man har selvfølgelig forskjellig smak når det kommer til hurtigmat, og livsstilen din, samt treningsmønsteret ditt, har mye å si for hvordan du bør spise. Om du trener fem ganger i uka er det ikke så veldig farlig å spise en stor meny på McDonald’s av og til. Hvis du ønsker å gjøre burgerseansen litt sunnere, har jeg et par tips til deg på slutten: Burgeren er det sunneste. Hvis du unngår å spise pommes frites, kyllingnuggets og sausene som leveres med, og bytter ut brusen med lettbrus, trenger ikke et besøk på en burgerrestaurant være usunt. Burgeren er jo bare et stykke kjøtt, litt salat og litt brød, og det er jo i seg selv ikke noe man blir syk og feit av.

flick