Fiskeribyen Bergen

Når det kommer til god gammel norsk husmannskost, er fisk og andre delikatesser fra havet noe av det mest fremtredende. Det er ikke så rart, ettersom Norge er et langstrakt land med en lang kystlinje. Fra nord til sør har fiskerinæringen alltid spilt en stor rolle, og før vi fikk oljen var det fisken som var vår største eksportvare. Den er fremdeles viktig for oss den dag i dag. Vi nordmenn setter imidlertid ikke bare pris på fisken som eksportvare.

Planlegger du et besøk til Bergen er dette en gyllen anledning til å besøke flere gode steder for førsteklasses fiskemat. Byen er tross alt en av de viktigste fiskeribyene i landet, og befinner du deg midt i sentrum finnes det flust av fiskerestauranter innen gangavstand fra hverandre. På sommertid er det berømte Fisketorget åpent, hvor lokale og turister står i kø for å fråtse i lokale norske råvarer fra havet.

Sjekk ut de beste stedene

Steder som Enhjørningen Fiskerestaurant, Fjellskål Fisk & Skalldyr og Cornelius Sjømatrestaurant byr på utsøkte fiskeretter som får tennene til å løpe i vann. Her bys du på både varme og kalde retter, i passende omgivelser i et område som har vært destinasjonen for fiskebåter i flere århundrer. Særlig Cornelius er et populært sted å ha julebord, og her blir det fort god stemning. En slik jobbutflukt legger godt grunnlag for trivsel på arbeidsplassen, og gjør en medarbeiderundersøkelse langt mer fornøyelig både for den ansatte og for arbeidsgiver.

I motsetning til de andre fiskerestaurantene befinner Cornelius imidlertid seg på en holme like utenfor byen, med utsikt over den vakre vestlandske skjærgården. Du kommer deg dit med en båttur som tar 25 minutter. Her kan du lade opp til ferdiglagde måltid på veien over ved å iaktta skjær og sjø, fjell og fjord samt skip og båter i alle retninger. En perfekt introduksjon til førsteklasses fiskemat.

Et hav (bokstavelig talt) av alternativer

Gravlaks, østers, laks, fiskesuppe, klippfisk, kongekrabbe, tørrfisk og reker er alle hovedingredienser i diverse retter som serveres på høykvalitets fiskerestauranter i Bergen, og råvarene er selvfølgelig lokale. Dermed kan du spise bærekraftig kortreist mat med god samvittighet, selv om det selvsagt også serveres fiskeretter fra ulike steder i verden. Samtidig er det maten vi har spist i århundrer, tilberedt på moderne vis, som gjør aller mest furore.

Det er imidlertid ikke bare smakssansen som tilfredsstilles etter et besøk i vestlandshovedstaden, ettersom utsikten fra de respektive spisestedene også gir fantastiske uttrykk. Både Enhjørningen og Fjellskål befinner seg midt på Bryggen, dette historiske og travle stedet som aldri helt sover. Her er det mye å ta seg til mellom måltidene, og du kan alltids rusle rundt mellom alle suvenirbutikkene mens du venter på at maten skal sige.

flick