Kjøp en iPhone-lader, så er du klar for en kveld på byen!

Endelig er kvelden her – en kveld du har gledet deg til i dager, eller kanskje uker eller måneder: Du skal ut og spise på restaurant. Uansett om du er stamgjest eller om du vanligvis spiser hjemme og kun går ut ved spesielle anledninger, er det en del ting det kan være lurt å huske på for å gjøre opplevelsen på restaurant så positiv som mulig. De vil vi gjerne dele med deg her!

Husk laderen!

Lommeboka er kjekk å ha med på restaurant – i alle fall om du vil slippe å ta oppvasken etterpå. Mobilen er også noe de færreste forlater hjemmet uten. Skal du være borte en stund, ta også med en iphone lader, så er du koblet på omverdenen. Kvelden ute kan bli lang, og det er kjekt å ha batteri for å vite hva klokka er eller for å bestille skyss hjem. Kanskje vil du ta noen bilder underveis også, særlig om det er en spesiell anledning. Da har du ikke lyst til å gå tom for strøm!

Book bord i tide

Noen ganger bestemmer du deg kanskje for å være impulsiv, og du ender opp på restaurant selv om du ikke hadde planlagt det. Og det er helt greit! Men dersom du vet at du skal ut og spise på en bestemt dato, så er det overhodet ingen grunn til å vente med å reservere bord. Da vet du at bordet venter på deg, og det er dessuten lettere for restauranten å planlegge. Tenk å ødelegge en date eller en bursdag med å bli avvist i døra på favorittrestauranten?

Varsle om eventuelle allergier på forhånd

Ved reservasjon av bord, får du ofte spørsmål om eventuelle allergier. Vær ærlig og presis, slik at restauranten kan gjøre de nødvendige forberedelsene i tide. Det er en fordel både for gjesten og for restauranten at dette er avklart på forhånd.

Gjør research

Sjekk gjerne ut restaurantens hjemmeside på forhånd, dersom du vet lite om den. Her finner du ofte informasjon om hva slags kjøkken det er, hvilke retter som er deres spesialiteter og hva de anbefaler. De riktig proffe tar kanskje en titt på menyen og vinkartet også, og bestemmer seg på forhånd hva de vil spise og drikke. En fordel med dette er at du kan glede deg litt ekstra til maten, samt at du får en bedre idé om hvor mye det hele kommer til å koste. Men gjør du dette, er det lurt å ha et andrevalg på lur, slik at du unngår å bli skuffet dersom de er tomme for førstevalget ditt akkurat denne kvelden.

flick