Les dette før julebordene starter!

Julebordsesongen er allerede i gang, og mange nordmenn slipper seg ekstra løs i sesongen, sammen med kollegaer. Det betyr mye hygge å få nyte tid med kollegaene i en litt annen setting enn jobben, men man bør ha noen forholdsregler i bakhodet før man gyver løs på akevitt og pinnekjøtt. Husk at etter den festlige kvelden kommer det mange nye arbeidsdager, og du vil neppe angre på å ha oppført deg innenfor høflige normer når festen var på sitt villeste. Drikk mye vann imellom drinkene for å holde deg fra å bli for full. Hold lønns-samtaler og feedback på kontoret, ikke på utestedet, uansett hvor fristende det er å ta det opp. Hold deg for all del fra å bli ufin mot kollegaer eller ansatte på restauranten. Behandle alle med respekt, og du vil alltid være på den sikre siden!

#metoo er et viktig kulturfenomen

De siste månedene har #metoo-emneknaggen fått mye oppmerksomhet, men det er viktig å huske på at denne problematikken eksisterer også når ikke media skriver om den. Dette handler om respekt for hverandre, enten det er det motsatte eller samme kjønn. Det handler om å beholde andres respekt ved å ikke oppføre seg ufint. Og det handler om at en liten ufin hendelse som er uviktig for deg, kan fullstendig ødelegge kvelden for noen andre. Det er lett med noen glass nede å la seg rive med. Men det er aldri sjarmerende, aldri hyggelig og aldri det rette å gjøre. For deg som planlegger julebordet er det også viktig å ta ansvar. Ikke overskjenk kollegaer, og gi tydelig beskjed på forhånd om at det er et jobbarrangement, og det forventes av alle å oppføre seg deretter. gjennomgå skjenkeloven sammen med restaurantene. Har dere et godt samarbeidet allerede før kvelden begynner ligger dere godt an til at det blir en hyggelig opplevelse for alle!

Alternative julebord er in

For mange bedrifter er julebord booking på en restaurant eller et annet lokale. Men har du tenkt på at planlegging og gjennomføring av julebord også kan være en kulturbygger for selskapet? Noen firmaer velger til og med å feire julebordet på kontoret. Rydd vekk pulter, sett opp et langbord, bestill dekorasjonene hos partyking, og la kollegaer kose seg i et miljø som vanligvis handler om jobb. Finn på leker, la kollegaer fremføre oppgaver for hverandre, og du kan også kombinere den tidlige delen av kvelden med noe faglig. Du kan bli overrasket over hvor mange ildsjeler det finnes på arbeidsplasser rundt om i landet som gjerne tar på seg jobben å være partyfikser for en kveld. Etter en vellykket kveld som det kommer du ofte ut av det med kulturen på arbeidsplassen styrket!

flick